Waar staan wij voor?

Doelstelling
Het doel van onze stichting is het paardrijden mogelijk te maken voor mensen met een beperking.Dit geldt voor alle beperkingen, zowel lichamelijk als verstandelijk of psychiatrisch, of een combinatie daarvan. Ook mensen met een beperking moeten de mogelijkheid hebben om hun sport/hobby uit te oefenen. Paardrijden is sport; het brengt het lichaam in betere conditie of vertraagt de achteruitgang. Bovendien heeft de omgang met het paard veel positieve neveneffecten.

Aangepast paardrijden bij de SPGEmmen zorgt voor contact met andere ruiters, verhoogt het gevoel voor eigenwaarde en versterkt de band met de natuur. Elke ruiter weet het…gedragen worden door een paard werkt ontspannend, zowel lichamelijk als geestelijk. De SPG Emmen verzorgt paardrijden voor jong en oud.

Omgeving
Er wordt gereden in het ruitersportcentrum ‘De Eekwal’, Heirweg 17, 7814 TD Emmen.
Voor de lessen wordt gebruik gemaakt van rustige paarden en pony’s welke door de manege beschikbaar zijn gesteld. De lessen worden gegeven in de rijhal van manege ‘De Eekwal’ maar bij lekker weer is er de mogelijkheid om onder begeleiding een ontspannen buitenrit te maken. Het ruitersportcentrum heeft een kantine voor de nazit met een mooi overzicht op de rijhal.