1. Als vrijwilliger / stagiair begeleid je ruiters met een beperking.  Je haalt de paarden van stal, je zadelt paarden op en af, borstelen, hoeven krabben etc. en na de laatste les breng je de paarden weer naar stal.

2. Je bent bereid voor het begeleiden van ruiters plus het op- en afzadelen iedere week beschikbaar te zijn op: woensdag 18.00 tot 21.30 of donderdag 09.30 tot 11.45

3. In geval van verhindering moet je zo snel mogelijk je instructeurs op de hoogte stellen. Zij hebben dan de mogelijkheid om de bezetting tijdig aan te passen, zodat de lessen normaal kunnen doorgaan.

4. Het is niet toegestaan onder invloed van alcohol en/of drugs en/of medicijnen ( conform ARBO protocol) de werkzaamheden uit te voeren. ( ARBO protocol ter inzage op manege). Roken mag alleen buiten de manege.

5. Je wordt begeleid door de instructie. De instructie bepaalt de lesinhoud en de inzet van de vrijwilligers (ruiter-paard-begeleider). Eenvoudig gezegd: de instructeur is de baas in de bak.

6. Je bent verantwoordelijk voor de taken die je op je hebt genomen. Het is niet de bedoeling dat je met mensen buiten de SPG over ruiters en hun beperking praat. De ruiters hebben, net als jij, recht op hun privacy.

7. De Stichting heeft een wettelijke aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering voor je afgesloten.

8. Tenminste 1x per jaar wordt een bijscholing gegeven door een deskundige, waaraan je kunt deelnemen.

9. Er staat geen financiële vergoeding tegenover je inspanning als begeleider.

10. Bij strenge vorst vervallen de lessen. Dit kun je lezen op onze website en we sturen een email naar begeleiders en ruiters.

11. We willen op een fatsoenlijke wijze omgaan met elkaar. Geen gepest, geen grofheid. Als je je gekwetst of geïntimideerd voelt, meldt het aan de instructeur of aan de vertrouwenspersoon Asjelien Baarslag (tel. 06-44192905)

12. Meld het tijdig als je moet stoppen met je vrijwilligerswerk. Dan proberen we een goede vervanger te vinden, zodat de les voor je ruiter gewoon door kan gaan.

13. Als je stopt als begeleider en er prijs op stelt, krijg je een getuigschrift namens de SPGE.